Finnish (Suomi)Svenska (Sverige)English (United Kingdom)
Höst på gården
Läs mera här...

Hälsningar från gårdens hjärta

 

Köket på Westerby Gård är utan tvekan såväl restaurangens som hela gårdens hjärta. Köket pulserar av smaker och dofter samt sprider bra stämning över hela gården. Då man stiger in genom dörrarna till karaktärshuset är det lätt att känna av den stämning och de dofter som sprider sig från köket. Från köket svävar dofter av bland annat nybakat bröd, egenhändigt rökt lax och färska örter, en blandning av aromer som uppmanar till att låta sig hänföras av sina sinnen.

Till gårdsrestaurangens och kökets grundideologi hör användning och förädling av högklassiga lokala råvaror. Även råvaror från den egna trädgården, så som äppel, rabarber och bär förvandlas till smakfulla syltar och kompotter, pajer och krämer vars smaker väcker minnen från barndomen.

Gårdens bröd och bakverk bakas på mjöl och flingor som avhämtas från Svartå kvarn. Fisken som serveras i restaurangen har oftast sin härkomst i vattnen utanför Ingå. De lokala fiskarnas färska fångster får även de mest krävande smaklökarna att sjunga av njutning. Det är inte heller ovanligt att på sommaren se någon av kockarna komma gående upp för backen från trädgårdslandet med korgen full av färska örter och potatis. Kockarna stannar även mer än gärna upp och diskuterar dagens meny med intresserade besökare.